Methodieken

Methodieken en doelstellingen Totaal Balans

De naam Totaal Balans staat voor het idee om via allerlei natuurlijke middelen de energiebalans van mensen te herstellen op alle energieniveaus.

Dit betekent dat er zowel aandacht aan lichamelijke- als psychische factoren moet worden besteed en dat ontgifting en lichaamschemie hun plaats hebben naast structurele- en erfelijke problematiek. Naast deze zaken zijn er nog meer factoren die van invloed zijn op de energiebalans. Door het opruimen van alle (oude) energieblokkades wordt de balans stabieler en nemen de fysieke- en emotionele klachten af. Er komt weer ruimte en energie voor groei. Om het verloop van de behandelingen te kunnen beoordelen verdienen de uitgangspunten van Totaal Balans enige uitleg.

Vanaf het moment van conceptie zijn er al verstoringen in het energiesysteem. Deze vroege verstoringen zijn het gevolg van de erfelijke zwaktes die we allemaal in meerdere of mindere mate erven van onze ouders. Onze start is daardoor heel ongelijk. Op deze zwakke plekken ontwikkelen zich onder invloed van trauma’s, ziektekiemen, toxische stoffen en verkeerde voeding, allerlei energieblokkades en ziekteprocessen die tot chronische degeneratieziektes leiden.