Kleurentherapie

Kleurentherapie of Chromotherapie is de wetenschap die door middel van verschillende kleuren, de vibraties van het lichaam stabiliseren of wijzigen. Deze vibraties bepalen gezondheid, rust en harmonie.

Fundamenten van kleurentherapie
Alle organismen hebben hun eigen vibraties en frequenties

Alle organen hebben hun eigen typische vibraties en frequenties

Ziekte is een gestoorde functie in het lichaam die de natuurlijke reactie is voor deze storing. Een gestoorde functie is niets anders dan een frequentie verandering, stijging of daling van een vibratie, veroorzaakt door een storing die chemisch, mechanisch of thermaal kan zijn.

De herinstelling van de juiste frequentie (voeding, medicatie etc.) zal storing wegnemen daar het lichaam de tendens heeft om naar het originele patroon terug te keren als de kans geboden wordt.

Cellen nemen selectief stralen en vibraties op en stoten ze ook af wanneer ze niet gewenst zijn. Wanneer de cellen gebrek hebben aan kleur (een andere naam voor voeding) beginnen ze te depolariseren en veranderen hun frequenties waardoor hun groeipatroon verandert.

De verkeerde kleur of het verkeerde voedsel verandert de frequentie van de kracht van het elektromagnetische veld van de cellen en dit interfereert met het breder elektromagnetische veld van het orgaan dat op zijn beurt reageert in het totale elektromagnetische veld van het lichaam (Typische kettingreactie). Deze reactie veroorzaakt vermoeidheid.

Kleur, in wezen zuivere vibratie, is de rationele therapie voor gezondheid en ziekte daar het in de juiste vorm is, op de juiste plaats en op het juiste ogenblik.