Bloesemremedies

Bloesemremedies worden gemaakt van bloemen. Reeds in oude culturen was bekend dat bloemen van bepaalde planten bijzondere geneeskrachtige eigenschappen bezitten.
De engelse arts en homeopaat Edward Bach (1886 –1936) wijdde zijn leven aan een zoektocht naar een pure en zuivere geneeswijze door middel van planten. Hij deed uitgebreid onderzoek naar de geneeskrachtige werking van bloemen. Dit resulteerde uiteindelijk in de ontwikkeling van 38 bloesemremedies: de Bachbloesemremedies. De Bachbloesemremedies bewerkstelligen, mits op een juiste manier gebruikt, een diepgaande genezing van lichaam en geest.
Sinds de ontdekkingen van Bach zijn er over de gehele wereld veel nieuwe bloesemremedies en remediesystemen ontwikkeld, o.a. in Schotland, Frankrijk, Noord en Zuid-Amerika, Australië, Polynesië en India. Ook in Nederland zijn de laatste jaren bloesemremedies geprepareerd. Al deze bloesemremedies en remediesystemen bieden nieuwe en unieke mogelijkheden aan mensen om te genezen en heel te worden. Bloesems van wilde planten en bomen vormen de basis voor bloesemremedies. De bloemen worden op een speciale manier bereid met behulp van bronwater, zonlicht en alcohol. De tincturen die op deze wijze ontstaan worden remedies of “essences” genoemd. De werking van bloesemremedies gaat verder en dieper dan die van geneeskrachtige kruiden of homeopathische middelen.

Bloesemremedies zijn in staat negatieve en ongewenste emoties of gedachtepatronen om te zetten in meer positieve stemmingen. Zij onderdrukken negatieve emoties of gedachtepatronen niet, maar versterken het goede wat in ieder mens al aanwezig is maar (nog) niet bewust gebruikt of herkend wordt.