Dorn

De Dorn Methode is gebaseerd op het corrigeren van het beenlengteverschil. Een verschil in beenlengte geeft een scheefstand van het bekken, waardoor ook de wervelkolom zich gaat “krommen” met verschillende pijnklachten tot gevolg.

Een beenlengte verschil kan door verschillende situaties worden veroorzaakt, bijvoorbeeld: lange autoritten en/of eenzijdige belasting. Vaak krijgen mensen met een beenlengteverschil steunzolen aangemeten. Het te korte been wordt op deze manier langer bemaakt. De Dorn Methode werkt precies andersom. Het te lange been wordt, middels een eenvoudige techniek, korter gemaakt.

Door bij de basis te beginnen en eerst het beenlengteverschil te corrigeren, wordt het lichaam weer in balans gebracht. Na correctie van het beenlengteverschil, wordt de stand van het bekken bekeken. Ook die wordt waar nodig gecorrigeerd. Daarna wordt de wervelkolom gecontroleerd en eventueel rechtgezet. Gedurende de behandeling heeft de patient een actieve rol.
Voor een volledig slagen van de behandeling is het van belang dat de patient de meegegeven oefeningen, met name de eerste periode na de behandeling, consequent uitvoert.

Wervelkolom

Wervelkolom